Vitamiin E
E-vitamiin.
# On antioksüdant, mis kaitseb organismi vabade radikaalide kahjuliku toime eest.
#Soodustab toitainete transporti rakkudeni
# vähendab vere kolesteroolisisaldust
# soodustab glükogeeni ladestumist maksas ja on
# vajalik järglaste saamiseks ja fertiilsuse säilitamiseks.
# kaitseb rakumembraane ja sellega kaitseb eriti närvirakke.
Parimad allikad: taimsed õlid, pähklid, seemned, idandid.
Soovitav kogus päevas: 25g päevalilleseemneid või 40g mandleid või 50g rapsiõli või 650 g võid
# On antioksüdant, mis kaitseb organismi vabade radikaalide kahjuliku toime eest.
#Soodustab toitainete transporti rakkudeni
# vähendab vere kolesteroolisisaldust
# soodustab glükogeeni ladestumist maksas ja on
# vajalik järglaste saamiseks ja fertiilsuse säilitamiseks.
# kaitseb rakumembraane ja sellega kaitseb eriti närvirakke.
Parimad allikad: taimsed õlid, pähklid, seemned, idandid.
Soovitav kogus päevas: 25g päevalilleseemneid või 40g mandleid või 50g rapsiõli või 650 g võid
E-vitamiin ei põhjusta ka suurtes kogustes mürgistusnähe, kuigi ta on rasvlahustuv. Kuigi toksilisusel tekib K-vitamiini ainevahetuse häire, mis vähendab vere hüübimist.
Soovituslik annus naistele on 8TE ja meestele 10TE, ohutu ülempiir on 300TE
Soovituslik annus naistele on 8TE ja meestele 10TE, ohutu ülempiir on 300TE