Vitamiin E

E-vitamiin.

# On antioksüdant, mis kaitseb organismi  vabade radikaalide kahjuliku toime eest.
#Soodustab toitainete transporti rakkudeni
# vähendab vere kolesteroolisisaldust
# soodustab glükogeeni ladestumist maksas ja on
# vajalik järglaste saamiseks ja fertiilsuse säilitamiseks.
# kaitseb rakumembraane ja sellega kaitseb eriti närvirakke. 

Parimad allikad: taimsed õlid, pähklid, seemned, idandid.
Soovitav kogus päevas: 25g päevalilleseemneid või 40g mandleid või 50g rapsiõli või 650 g võid

E-vitamiin ei põhjusta ka suurtes kogustes mürgistusnähe, kuigi ta on rasvlahustuv. Kuigi toksilisusel tekib K-vitamiini ainevahetuse häire, mis vähendab vere hüübimist. 
Soovituslik annus naistele on 8TE ja meestele 10TE, ohutu ülempiir on  300TE